Так, якщо ви часто жує жуйку, то існує ймовірність, що організм звикне до несамостійного вироблення слин, і ви почнете відчувати постійну сухість у роті. Також, за умови жування жуйки на порожній шлунок може розвиватися виразка шлунка, оскільки надлишки шлункового соку починають роз'їдати слизову..Aug 31, 2018

При тривалому використанні жувальної гумки на голодний шлунок відбувається посилене виділення шлункового соку, в результаті утворюється надлишок соляної кислоти, що може призвести до розвитку гастриту, при постійному жуванні до виразкової хвороби шлунка та дванадцятипалої кишки.

Не рекомендується використовувати жуйку на голодний шлунок або за хронічних захворювань шлунково-кишкового тракту (виразкова хвороба шлунка або гастрит).

Вміст жуйки моментально потрапляє в організм, що небезпечно для людей із хворобами нирок, цукровим діабетом. Регулярне жування жувальної гумки призводить до погіршення короткочасної пам'яті. Несе механічний і хімічний вплив на зуби, руйнуючи пломби, коронки, мостоподібні протези.