Напої з меншим вмістом алкоголю, наприклад, лікери, портвейн, вермут, краще зберігати в холодильнику. На відміну від вина, міцні напої вже дистильовані та стабільні, вони більше не розвиваються.Mar 9, 2021

Місце зберігання має бути темним та прохолодним. Температура приміщення має змінюватися. Краще підтримувати її на тому самому рівні. Не трясіть пляшку та розташовуйте її у вертикальному положенні.

Максимальний термін зберігання початої пляшки – тиждень. Тому намагайтеся не тримати напій довго, а поділіть його з друзями. Хороший варіант зберігання – фляжка із щільною кришкою, але й у такому вигляді коньяк краще випити за 2–3 дні.

Сонячні промені, потрапляючи на пляшку з алкоголем можуть запустити хімічні процеси, через що напій зіпсується. У зв'язку з цим алкоголь слід зберігати у темному місці. Герметичність кришки. Пляшка має бути щільно закрита.