Вітчизняні та зарубіжні дієтологи наполегливо рекомендують включати сочевицю до раціону харчування кожної сім'ї. Адже ця рослина – лідер за кількістю рослинного білка, що міститься в ньому.Apr 18, 2021

При захворюваннях шлунково-кишкового тракту можливий такий побічний ефект при вживанні сочевиці, як здуття живота та підвищене газоутворення. У цьому випадку почекайте з сочевицею та виключіть її з раціону.

Кому не можна є сочевицю Через велику кількість клітковини переїдання може викликати газоутворення, запор, нудоту. Не рекомендується вмикати сочевицю в раціон людям із захворюваннями нирок, тому що боби сприяють накопиченню сечової кислоти.

Як будь-який інший продукт, сочевиця через свої специфічні властивості має й протипоказання. По-перше, це бобові, які призводять до здуття та дискомфорту в кишечнику. Тому якщо у тебе чутлива система шлунково-кишкового тракту або є хронічні захворювання шлунка, кишечника, краще з сочевицею бути обережним.