У науковій медицині дикоросла рослина не застосовується. Насіння маку знайшли своє застосування в кулінарії. Вони входять як інгредієнт у рецепти фруктових салатів та випічки. Макові зерна не містять алкалоїди і абсолютно безпечні для вживання в їжу.Jun 24, 2019

Небезпечні властивості маку і протипоказання Важливо пам'ятати, що дикий мак (польовий або мак-самосейка) відноситься до отруйних рослин. Передозування засобами на основі цієї рослини є небезпечним для життя.

У Росії з 2004 року заборонено обробляти «Опійний мак (рослина виду Papaver somniferum L.) та інші види маку роду Papaver, що містять наркотичні речовини», навіщо передбачена стаття 231 КК РФ.

За словами Ірини Відрадних, при виїзді на макові поля варто пам'ятати про правила безпеки. У траві можуть бути отруйні павуки і змії, такі як щитомордник, гадюки, фаланги.