Здоровим дітям ковбасу можна вперше пробувати у 4–5 років. * Дитина, у якого існують порушення у роботі ШКТ, схильність до харчової алергії, не можна годувати ковбасою до 8-9 років.

Натомість, дитяча варена ковбаса Можливо, на розсуд батьків, включена до раціону дітей від 2 років. Як і молочні сосиски. Такі ковбаси, як докторська, фермерська, шинка, нарешті, краще давати дітям, які досягли 3 років. Або з того віку, коли Ви самі вважаєте за доречне, включити в їх раціон нежирну свинину.

Чому дітям не можна давати «звичайні» ковбасу і сосиски Адже їдять їх діти із таким задоволенням! Відповідь проста: у них високий вміст солі, жиру, пекучих прянощів, що дає додаткове навантаження на дитячий організм.