Ідеальні для приготування домашнього вина, або самогону із фруктів чи ягід. Винні дріжджі забезпечують інтенсивне бродіння сусла, характеризуються високим ступенем реактивації, незначною потребою у поживних речовинах та низьким піноутворенням, забезпечують початок бродіння через 2-3 доби.

Для приготовлення вина і правильної фруктової браги звичайні хлібопекарські дріжджі не підходять. Потрібні спеціальні штами, звані винними, які не тільки переробляють цукор у спирт, а й зберігають унікальний аромат та смак сировини.

Їх використовують для зброджування сусла з високим вмістом цукру, вони добре підходять для сухих вин. Сучасні представники цієї раси дріжджів мають популярність у виробництві шампанських вин.

Увага! Для приготовлення вина підходять лише винні дріжджі, вони рекомендовані для фруктових і ягідних браг. Інші види дріжджів (спиртові, пивні, хлібопекарські) дають надто сильну гіркоту та виразний запах спирту, тому у виробництві вина не застосовуються.