Вино наливається в келих тільки тоді, коли той порожній. Доливати вино в келих з недопитим вином — не зовсім правильно, оскільки гість може побачити примус до випивки. Обов'язково завжди наповнюють келих гостя, який тимчасово вийшов із-за столу, якщо й усім іншим наливали вино.

Долити нову порцію – значить зіпсувати свіжий напій і отримати, м'яко кажучи, не дуже смачний результат. Поступово традиція стала елементом етикету, що стосується не тільки пива. Наприклад, не прийнято доливати в вино у недопитий келих. Цей жест часто сприймається як примус гостя до випивки.

Це дозволяє летючим речовинам, що становлять основу ароматичних сполук, залишати вино і збиратися над його поверхнею, тим самим потенційно розкриватися більшій частині. Не всі вина вимагають такого струсу, деякі старі вина потребують більш тонкого та акуратного звернення.

Скільки вина наливати в келих Прийнято використовувати фужери на високій ніжці з чашею у формі тюльпана, що розкривається. Незважаючи на те, що келихи можуть бути різними за обсягом, наповнювати їх прийнято лише на третину. Це правило – не прояв снобізму.