Цю страву у Вірменії люблять та готують часто, включаючи на Новорічний стіл. І саме тому я завчасно, приблизно за 10-15 днів до урочистостей заготовляю її про запас, заморожую в невеликих лотках і при необхідності дістаю з морозилки скільки треба,варю за 1,5-2,0 години і у свіжому вигляді подаю до столу.20 Jan 2017
Для того, щоб відправити долму в морозильне пристрій необхідно розкласти кожен екземпляр (далеко один від одного) на лотку, заморозити, а потім перемістити в спеціальні пакетики або контейнери. Варто пам'ятати, що перед тим, як варити таку долму, Розморожувати її попередньо не треба.
Просто у холодильнику сиру долму не рекомендується тримати більше доби, і якщо вам потрібно зберегти її на більш тривалий термін, заморозьте її в морозилці.
Потрібно взяти заморожену долму – 1 кг. Розмістити її в пароварці (можна у два ряди). І приблизно через 45 хвилин – смачна східна страва буде готова. Подавати бажано гарячим із соусом або просто зі сметаною та часником.