Оскільки готове дріжджове тісто не можна довго тримати в холодильнику, єдиний спосіб зберігати його на тривалий термін – це заморозка. У морозильній камері при температурі -15 … -18 ℃ воно може зберігатися протягом 2 – 3 місяців. Заморожувати краще нещодавно замішане тісто.

дріжджове – 1 день при температурі 5°-8° та 2 дні при 2°-4°; млинець, листкове – 2 дні; заварне, пельменне, пісочне – 3 дні; на піцу – 3 дні.

Найчастіше відповідь позитивний. Практично всі види тіста можна сміливо відправляти на полицю в холодильник на кілька днів.

Однак кулінари не рекомендують тримати масу навіть у прохолодних умовах понад 2 доби. Якщо зовсім залишити тісто на ніч при кімнатній температурі воно швидко зіпсується і до ранку буде кислим.