Гарбуз – це цінний дієтичний продукт, який практично не викликає алергію (особливо це стосується світлих сортів), саме тому гарбуз може стати одним із перших овочів, з якими познайомиться Ваш маленький гурман у віці 6-7 місяців.

Гарбуз — алергенний продукт, бо починають її давати з 0,5 чайної ложки та за місяць збільшують порцію до 45 г, за 2 місяці – до 70 г. До 10 місяців добова порція гарбуза збільшується до 120 г, а до 12 – до 150 г. Після введення пюре можна познайомити малюка з гарбузовим соком із м'якоттю.

Незважаючи на те, що в гарбузу багато користі, є стани організму, у яких вона протипоказана. Ольга Перевалова рекомендує утриматися і не їсти гарбуз при загостреннях захворювань шлунково-кишкового тракту, наприклад, при гострому гастриті, коліті, виразковій хворобі, панкреатиті. Також отруєння.

Перший прикорм, як правило, овочевий та монокомпонентний. Він вводиться під час обіду, після чого малюка потрібно догодувати молоком. Починати можна з кабачка або цукіні, потім додавати цвітну капусту, броколі, і в останню чергу гарбуз і морква.