Чи можна їсти прострочену сочевицю Справді, якщо термін вийшов уже кілька місяців тому, крупу все одно можна, можливо Вживати в їжу. Головна умова – тривала обробка. Такий продукт вимагає тривалішого варіння, але результат може виявитися трохи гіршим, ніж якби готувався свіжий продукт.

До того ж сочевиця, Як і інші бобові, посилює газоутворення. Тому вживати її потрібно в міру. Доведеться відмовитися від бобів людям, які страждають на патології нирок і подагру. Через наявність пурину вони можуть спровокувати надмірне накопичення сечової кислоти.

З обережністю варто вживати тим, хто має подагра. Пам'ятайте, що сочевиця може утворити дискомфорт у шлунку та посилити процеси бродіння, тому варто відмовитися від продукту, якщо ви маєте різні хвороби ШКТ. З цієї ж причини не варто їсти її перед сном.