Керамічну каструлю не можна використовувати для приготування на відкритому вогні, газовій та електричній плиті.07-Nov-2017
Вироби із традиційної кераміки нестійкі до термошоку – тобто до різкого перепаду температури. Таку посуд не ставлять на конфорку, її можна, можливо використовувати лише у духовці. Врахуйте, що не слід ставити посуд із традиційної кераміки у розігріту духовку. Необхідно зробити це до того, як ви її увімкніть.
A. Посуд із жароміцного скла або кераміки, стійкої до температурних змін, можна, можливо одразу з холодильника або морозильної камери ставити в гарячу духовку, проте її не можна використовувати на відкритому вогні на плиті або під бройлером.
Кераміка не витримує різких перепадів температур. Саме тому в ній не можна готувати на відкритому вогні та ставити її в розігріту духовку. Духовка та посуд повинні нагріватися одночасно. Якщо в процесі приготування додати інгредієнти, вони повинні бути теплими, але ніяк не холодними.