Теоретично, так, Ви можете їх їсти, як це робили Інки в Перу, Еквадорі, Болівії та Чилі, через те, що м'ясо альпаки не містить холестерину та жиру. Але в Сполучених Штатах вони вирощуються переважно для вовни.

Основний плюс виробів із вовни цих тварин полягає в тому, що на них практично не утворюються катишки – довгі волокна перешкоджають зваленню. Цінується пряжа і за свою вовну (24 натуральні відтінки), яка має всі властивості овечої, але за вагою набагато легше і тепліше.

470 000 руб. Хочу знижку! Альпака і лама мають зовнішню схожість, хоча насправді є різними тваринами. Перші менші за розмірами і використовуються виключно для отримання вовни.

Альпака своїм зовнішнім виглядом нагадує ламу, шерсть альпака одна з самих дорогих. З вовни альпака, Що має унікальні властивості, виробляють тканину. Альпака поєднує в собі найкращі властивості вовни лам та верблюдів. Розкішна тканина альпака м'яка та тепла.