Кабачки надзвичайно малокалорійні — лише 20 ккал на 100 грам, тому їх можна вживати у великій кількості. Також сприяють схуднення низький вміст в овочі крохмалю та високий вміст клітковини, яка насичує, покращує травлення та перешкоджає переїданню.Aug 11, 2021

Поліпшиться робота серцево-судинної системи Значна кількість магнію (33 мг на 100 г кабачків) та калію (460 мг) робить кабачки відмінним продуктом для профілактики розвитку багатьох кардіологічних захворювань: ішемічної хвороби серця, аритмії, артеріальної гіпертензії та інших.

Адже цей овоч наскільки корисний, що його рекомендується вживати кожен день. «Кабачок може бути основою для безлічі низькокалорійних страв. Так що його можна, можливо і потрібно включати до свого раціону тим, хто прагне знизити вагу», – каже експерт.

Кабачок дуже корисний для печінки і жовчного міхура, тому що виводить жовч, тим самим покращуючи процес травлення, перешкоджаючи застою жовчі в жовчних протоках, що загрожує камнеутворенням у жовчному міхурі. Кабачки надають активну сечогінну дію, сприяють виведенню з організму води та кухонної солі.