У печерицях міститься хітин, який важко перетравлюється у шлунку, тому не можна їх вживати у великих кількостях. Крім того, він перешкоджає всмоктуванню поживних речовин: вітамінів, макро- та мікроелементів, а також знижує активність ферменту, який бере участь у перетравленні складних вуглеводів. May 27, 2561

За день можна, можливо з'їдати приблизно 120-150 г грибів. Якщо у вас немає захворювань, при яких часто вживання грибів протипоказано, то можете їх хоч щодня без шкоди для здоров'я.

Без шкоди здоров'ю за день можна з'їдати приблизно 120-150 г грибів. Якщо немає захворювань, що обмежують їх вживання, то гриби можна їсти кожен день без шкоди здоров'ю.

Пухкі, м'які, темні гриби з вираженим запахом гнилі треба викинути відразу. Вживати їх у їжу не можна. Свіжий печериця має білий, світло-коричневий або бежевий капелюшок, він пружний і твердий, з матовим блиском.