Не варто їсти смородину при загостреннях кишкових та шлункових захворювань, оскільки вона підвищує кислотність. поїдання смородини у великих кількостях може призвести до підвищеної згортання крові. 100% сік чорний смородини не рекомендують вживати маленьким дітям, адже може викликати алергічну реакцію.

Здоровій дорослій людині не варто є більше 500 грам смородини на день. Крім того, цю кількість потрібно поділити на порції. Бажано їсти смородину у складі сирних десертів, щоб шлунок був додатково захищений.

Покращує стан кишечника Смородина містить вітамін, який допомагає нормалізувати роботу кишечника. Також ягода багата на фосфор, а він важливий для виробництва енергії та зростання кісток. Якщо регулярно їсти смородину, то можна позбутися печії, зміцнити стінки судин, поліпшити мислення.