Баклажани треба використовувати в їжу тільки на стадії технічної зрілості, не даючи їм перезрівати. Тому баклажани, що перезріли, почали міняти свій колір з синього (фіолетового) на коричневий, у їжу вживати не рекомендується.

Серйозно отруїтися баклажаном не можна. можливо тільки легке отруєння: з головним болем, діареєю, нудотою та підвищенням температури. Але навіть для цього доведеться з'їсти кілька кілограмів перезрілих баклажанів. А летальна доза зовсім недосяжна.

"Баклажани на регулярній основі не можна їсти людям з аутоімунними проблемами, особливо при їх загостренні. Це аутоімунний тиреоїдит, аутоімунні захворювання суглобів та кишечника. І, безумовно, не можна вживати тим людям, які мають алергію на цей продукт", – розповіла фахівець.

Якщо плоди баклажану не зірвати вчасно, вони поступово набудуть сірого або бурого кольору. М'якуш стане жорстким і несмачним, набуде коричневого кольору. У таких плодах міститься шкідливий для організму соланін. Їх не вживають у їжу.