Барракуда, або морська щука, – морська риба зі смачним, соковитим та щільним м'ясом. У їжу використовується м'ясо молодих риб, що у довжину досягають 60 см, масою до 1,5 кг. В Австралії ця риба вважається національною стравою.

Барракуда може плавати зі швидкістю 25 миль на годину. Ця функція корисна як полювання, так втечі від хижаків. Незважаючи на те що баракуда є одним із найбільших хижаків у морі, вона може бути здобиччю деяких великих морських тварин. Найбільшими ворогами цієї риби є косатки та акули.

Більшість укусів відбувається. Барракуда не продовжуватиме кусати після того, як зрозуміє, що об'єкт, що розглядається, не є їжею. Напади барракуд рідкісні і майже ніколи не призводять до смерті. Зуби пошкодять руку чи ногу, тому жертві зазвичай потрібно накладання швів.