М'ясо бегемота їстівне і здавна використовувалося у їжу африканцями.

Смак бегемота Останній писк кулінарної моди в Європі – м'ясо бегемотів. Кажуть, до смаку воно нагадує телятину, його можна, можливо солити, коптити і в'ялити. На відміну від м'яса худоби м'ясо бегемотів пісне, що сильно підвищує його цінність як джерело білка.

У їжі гіпопотами дуже вибіркові: вони навіть не їдять водорості, їх цікавить навколоводна чи наземна трава. На день тварина може з'їсти 40-70 кг корму. Величезна довжина кишечника (до 60 м) допомагає йому добре засвоювати їжу – краще, ніж це роблять багато інших ссавців.

Основою раціону бегемотів є трави. Щоб поїсти, гіпопотам виходить із настанням сутінків на сушу. Пасеться він по 5-6 годин щоночі. Їсть бегемот порівняно небагато, з'їдаючи за один раз до 50 кг трави, що становить від його ваги лише 1-1,5%.