Сир із білою пліснявою дуже корисний для здорового харчування, він допомагає схуднути. Незважаючи на високий вміст жиру, набрати вагу не вийде, оскільки препарат використовується в невеликій кількості. Сир стимулює нормальне травлення, налагоджує роботу обміну речовин.

Що робити, якщо сир Якщо на сирі твердих сортів утворилася пліснява, не потрібно викидати весь шматок. Гострим ножем необхідно видалити пліснява, зрізати уражену грибом ділянку на глибину 1-2 мм, а решту продукту загорнути і зберігати за правилами. Вживати його в їжу абсолютно безпечно.

Іноді білий наліт абсолютно нешкідливий, будучи солями кальцію. Вони в концентрованому вигляді перебувають у сирі та в процесі зберігання можуть виступити на поверхню. Між ним і пліснявою є кілька відмінностей. По-перше, кальцій виступає тільки на дуже твердих сирах, таких як як Parmigiano Reggiano або Old Dutch Master.

Цю вишукану страву можна їсти сама по собі, але ще краще доповнити її вишуканий смак:

  1. білими крекерами,
  2. французьким хлібом,
  3. грушами, яблуками або іншими фруктами,
  4. зацукрованими волоськими горіхами або мигдалем,
  5. медом, варенням із вишні чи інжиру.