М'ясо блакитного краба широко використовується у кулінарії. (Калоризатор). У наших магазинах м'ясо блакитного краба продається у попередньо відвареному, а потім замороженому вигляді. Також зустрічаються консервоване та мариноване м'ясо краба.

Atergatis floridus (лат.) – вид краба з роду Atergatis. Отруйний краб, що мешкає в Індо-Тихоокеанському регіоні біля Південно-Східної Азії. Як і багато краби з сімейства Xanthidae, є яскраво забарвленим та отруйним.

Видаліть панцир із черевця і начинки: кишечник і зябра (вони сіруваті, пластинчасті). Потім вийміть все м'ясо, що залишилося – його небагато. Дістаньте м'ясо з клешнів і ніжок, розколюючи їх щипцями, качалкою або ручкою важкого ножа.

Опустіть крабів окропу. Невеликих особин варіть 7–10 хвилин, середніх – 10–15 хвилин, великих – від півгодини та довше. Клішні та фаланги в залежності від розміру будуть готові за 10-20 хвилин. Час варіння відраховуйте з моменту, коли вода знову закипить.