М'ясо з крил і ніжок птаха чудово підходить для приготування паштету. Також вони додадуть нового цікавого смаку знайомим салатам, куди потрібне пташине м'ясо. Мисливці люблять смажити обскубаного та випотрошеного фазана повністю на рожні. Вітаміни групи B – невід'ємний елемент фазання м'яса.

Яйця фазана готують так само, як звичайні курячі: їх можна, можливо варити, смажити або додавати до салатів та інших страв. Не варто тільки є їх сирими чи годувати ними дітей віком до двох років. Перед приготуванням шкаралупу потрібно промити в холодній воді.

Смак фазану не можна порівняти з жодним видом пташиного м'яса. Його відрізняє безліч відтінків. Багатьом здається, що в ньому є лісові, степові нотки. М'ясні страви виходять солодкувато-терпкими.