Застосування: У харчовій промисловості обліпиха використовується для приготування пюре, варень, сухих сумішей та соків. Масло обліпихи використовується у виробництві поживних добавок і косметики. У домашньому господарстві ягоди можна вживати без обробки, наприклад, з кашами чи йогуртом..

Цей продукт має не так багато протипоказань. Її не можна вживати хіба що людям, які страждають на хвороби підшлункової залози, печінки та жовчного міхура – ​​панкреатитом, холециститом, гепатитом і т. д. Також варто почекати із застосуванням обліпихи при гострій діареї та сечокам'яній хворобі.

Швидкому загоєнню ран сприяє наявність у ягодах антиоксидантів та вітаміну С. Також обліпиха багата на вітаміни групи В, які теж зміцнюють імунітет. Обліпиха може бути джерелом каротину та заліза. А високий вміст вітаміну Е у плодах обліпихи уповільнить процеси старіння організму.

Будь-які страви та напої з обліпихи категорично не рекомендується вживати людям, які мають такі проблеми зі здоров'ям, як: захворювання печінки та жовчного міхура, гепатит, панкреатит, холецистит тощо. У разі корисна ягода може серйозно нашкодити здоров'ю людини.