"Насамперед, протипоказано їсти диню при загостренні захворювань шлунково-кишкового тракту – гастрит, панкреатит, холецистит, а також за наявності ерозій та виразок. Ця баштанна культура дратівливо діє слизові оболонки. Не рекомендується диня і при діареї, оскільки її споживання дає послаблюючий ефект.

Диня – один із найбільш поширених фруктів, що викликають проблеми із травленням. Тому диню не рекомендується їсти людям, які мають проблеми з шлунком, нирками та кишечником. До того ж диня може викликати алергічні реакції, особливо при непомірне споживання.

У заповненому шлунку диня може викликати бродіння та розлад, тому її краще їсти на голодний шлунок. Про це розповіла дієтолог Олена Соломатина. Вона також перерахувала захворювання, за яких від дині доведеться відмовитись.

Для шлунково-кишковий тракт Диня допомагає при запорах, адже в ній багато води та клітковини – харчових волокон. Це неперетравна, але корисна частина рослин, яка виводить токсичні речовини з організму та сприяє травленню.