Чи можна їсти абрикосові кісточки? Багато любителів абрикосів також з'їдають ядра з кісточок цих плодів. Своїм зовнішнім виглядом та смаком вони нагадують мигдаль. Однак у Росспоживнагляді попереджають: ядра абрикоса можуть спричинити важке отруєння.Jul 13, 2020

Відповідно до рекомендацій Європейського агентства з безпеки харчових продуктів (European Food Safety Authority) вживання до 3 насіння невеликих абрикосових кісточок або 1 великий є безпечним, в той час як 1 маленьке ядро ​​може бути токсичним для дитини до 5 років.

Ядро абрикоса у своєму складі має рідкісні вітаміни: РР, В17, F, фосфоліпіди, солі магнію, калію, кальцій, фосфору, заліза та натрію. Насамперед ядро абрикоса – це натуральний глистогінний та протипаразитний засіб. Також воно містить речовини, які позитивно впливають на серцево-судинну систему.

Ядра, які містять абрикосові кісточки, не мають якогось яскраво вираженого смаку, але масло, яке вони містять, є основою багатьох лікарських засобів. У підсмаженому вигляді ядра абрикосових кісточок смачні, поживні та корисні. Користь ядер абрикосових кісточок не можна недооцінити (calorizator).