При виразці шлунка, гастриті та/або печії гранатовий сік рекомендується вживати з обережністю, тому що в ньому великий вміст лимонної кислоти.Nov 9, 2018

У гранаті міститься багато фруктових кислот, які можуть дратувати стінки шлунка. Тому від нього варто відмовитись у період загострення захворювань ШКТ. А тим, у кого від природи підвищено кислотність шлунка, вживати гранати і сік із них стоїть з обережністю та після консультації з лікарем.

При болях у шлунку Вам знадобиться: свіжий сік солодкого граната, мед. Приготування та застосування: 100-150 мл соку змішати з 1 ст. ложкою меду та пити 3 рази на день. Гранатовий сік протипоказаний при виразкової хвороби шлунка та гастриті з підвищеною кислотністю шлункового соку!

Пов'язано це з тим, що Гранатовий сік – Це дуже сильнодіюча речовина. Там містяться в'яжучі компоненти – таніни, – тому при різкому початку прийому гранатового соку це може призводити до дискомфорту, появи печії та відрижки і навіть до запорів.