— Грибний суп містить велику кількість екстрактивних речовин, що стимулюють шлункову секрецію. Тому вони не завжди добре переносяться, особливо людьми із захворюваннями шлунка, дванадцятипалої кишки, — каже лікар-дієтолог Ірина Торопигіна. — Крім того, сам білок грибів погано засвоюється.
Бульйон із грибами краще вжити відразу після приготування. Але за гострої необхідності його можна, можливо відправити до холодильника – не більше ніж на 24 години. Якщо перша страва приготована: із плавленого сиру – 48 годин; із натертого твердого сиру – 36 годин.
Бульйон, виготовлений з грибів, може бути як основою для подальшого приготування соусів або супів, і окремим продуктом, готовим до вживання. Калорійність цього грибного бульйону, в середньому, становить 3 ккал на 100 грам продукту і залежить від наваристості бульйону.
У грибному супі містяться важливі вітаміни групи В (В6, В2, В1), які необхідні для нормалізованої роботи нашої нервової системи, а також підтримують шкіру, волосся та нігті у здоровому стані. Вітамінів групи В в грибному супі міститься набагато більше, ніж у злаках та овочах.