Імітована ікра не шкідлива, всі інгредієнти, що використовуються в ній, дозволені. Також вона має меншу калорійність, ніж справжня – близько 20-30 ккал на 100 грамів.

Це продукт загалом нешкідливий — за винятком тих випадків, коли серед інгредієнтів є синтетичні, а чи не натуральні барвники. Синтетичну ікру виробляють не з нафти або ще чогось зовсім неїстівного, як думають багато, та якщо з речовин, отриманих з морських водоростей — агару, агароїду, альгінату.

Синтетична ікра (також штучна ікрабілкова ікра зерниста) – сурогатний продукт, що імітує за смаком і видом риб'ю ікру, здебільшого — лососьових та осетрових риб. На вигляд така ікра схожа на натуральну. На смак це пружні кульки з желатину з рибою і легким присмаком маргарину.

У імітованою Варіації з водоростей міститься багато брому та йоду, які корисні для щитовитки, що є актуальним для жителів Сибіру. Альгінова кислота, що міститься у водоростях та імітації ікривідповідно нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту, тиску, покращує обмін речовин.