Найкраще використовувати м'ясо самок і молодих самців – воно такої обробки не потребує. Найціннішими частинами у кабана вважаються задні стегенця. Їх використовують для посолу, копчення та варення. З верхньої частини – корейки – виходять чудові котлети, особливо якщо до фаршу додати трохи жиру.

Головне, чим небезпечне м'ясо кабана – трихінелла, це паразит, який спричиняє хворобу трихінельоз.

за смаку кабань м'ясо сильно нагадує популярну свинину, при цьому має більш насичений смак, яка пояснюється умовами проживання та харчування кабана – адже їсть він найбільше гриби та жолуді, на відміну від домашньої свині.

М'ясо дикого кабана нерідко стає причиною захворювання людей на трихінельоз, попереджають ветеринарні фахівці. Людина може заразитися при обробці туші або при вживанні погано просмаженого м'яса.