1. Не варто давати дітям їсти сирі капустяні качан, оскільки саме в качанці акумулюється більшість шкідливих речовин, які могла ввібрати в себе капуста за час зростання (Наприклад, нітрати, кадмій, солі міді).

НЕГАТИВНІ ВЛАСТИВОСТІ КАЧИНИ Виявляється, у ній накопичуються шкідливі нітрати та радіонуклеїди. Якщо вони перевищують норму, то у дітей можуть викликати алергію, харчове отруєння або біль у животі.

Кочерижка з кольорової капусти може стати чудовою заміною білому трюфелю! Потрібно просто натерти її на салат, тартар чи карпаччо. І найголовніша порада – ніколи нічого не викидайте. За словами Марка, з усього можна, можливо робити бульйон.

Капуста має велику кількість макро- та мікроелементів. До складу входить калій, магній, фосфор, кальцій та залізо. Вітаміни А, В1, В2, В6, C, E, РР, U. Щоб заповнити добову норму вітаміну С, достатньо з'їсти 200 г свіжої або 150 г квашеної капусти.