За східною традицією хумус не можна їсти звичайною ложкою. Щоб відчути всю гамму його справжнього смаку, потрібно використовувати «їстівну ложку» з скибочки тонкого хлібного коржика, наприклад, лаваша або пити. Його також додають до салатів і подають до смаженого або тушкованого м'яса.

У традиційному варіанті Хумус подають у чистому вигляді, присмаченим оливковою олією та спеціями. Їдять його без використання столових приладів, мачаючи в нього шматочки бездрожжового коржика пити.

Традиційно Хумус їдять без виделок і ложок: кладуть на плоску тарілку, розмазують по краях, потім відламують шматочок тонкого прісного коржика (пити) і зачерпують їм закуску. Його мажуть на хліб, крекери, коржики, хлібці. Намастіть Хумус на ваш улюблений хліб, крекери або коржики як спред.

Хумус найкраще поєднується з хрусткими овочами.Виявляється пюре з нуту можна є навіть зі свіжим листям салату.

  1. намажте Хумус на лист салату.
  2. додайте смужки огірка.
  3. додайте солодкого перцю.
  4. отримайте смачний спрінг-рол.