Клітковина допомагає зробити випорожнення регулярним і підгодовує корисні бактерії кишечника.. Вона буває розчинною та нерозчинною, і обидва типи однаково важливі для здорового травлення. Розчинна клітковина вбирає рідину і утворює гелеподібну субстанцію, яка полегшує просування калових мас по шлунково-кишковому тракту.

Це може стати причиною запорів, тому що клітковина абсорбує воду, порушуючи природний виведення відходів. Надлишок поживного волокна також викликає здуття живота. Щоб уникнути подібних наслідків, споживай 21-25 грамів клітковини на день, одержуючи її із злаків, овочів та фруктів.

Що не можна за геморої та запорах

  • гострі, жирні та пряні продукти,
  • смажені страви, в тому числі гриль,
  • різноманітні соуси та заправки,
  • консервовані, копчені, в'ялені та мариновані продукти,
  • наваристі м'ясні супи,
  • спиртні напої,
  • редька, ріпа, капуста, цибуля, часник, редис, бобові, картопля,

Ці способи швидко змусять тебе сходити до туалету….2. З'їж порцію продуктів з високим вмістом клітковини

  • овес;
  • цільнозерновий хліб чи пластівці;
  • волокнисті овочі та фрукти;
  • рис та боби.

Nov 2, 2022