Клітковина допомагає зробити випорожнення регулярним і підгодовує корисні бактерії кишечника.. Вона буває розчинною та нерозчинною, і обидва типи однаково важливі для здорового травлення. Розчинна клітковина вбирає рідину і утворює гелеподібну субстанцію, яка полегшує просування калових мас по шлунково-кишковому тракту.
Це може стати причиною запорів, тому що клітковина абсорбує воду, порушуючи природний виведення відходів. Надлишок поживного волокна також викликає здуття живота. Щоб уникнути подібних наслідків, споживай 21-25 грамів клітковини на день, одержуючи її із злаків, овочів та фруктів.
Що не можна за геморої та запорах
- гострі, жирні та пряні продукти,
- смажені страви, в тому числі гриль,
- різноманітні соуси та заправки,
- консервовані, копчені, в'ялені та мариновані продукти,
- наваристі м'ясні супи,
- спиртні напої,
- редька, ріпа, капуста, цибуля, часник, редис, бобові, картопля,
Ці способи швидко змусять тебе сходити до туалету….2. З'їж порцію продуктів з високим вмістом клітковини
- овес;
- цільнозерновий хліб чи пластівці;
- волокнисті овочі та фрукти;
- рис та боби.
Nov 2, 2022