Консервовані ананаси містять багато корисних мінеральних речовин та вітамінів, необхідних для нормального функціонування організму. І за такого різноманіття корисних речовин консервовані ананаси низькокалорійні.

Якщо ананас консервується у власному соку, то він несе лише користь і вітаміни та корисні елементи, корисний навіть тим, хто стежить за своєю вагою (калоризатор). Але якщо ананаси консервувалися у цукровому сиропі, то ні шкоди, ні користі продукт не принесе. Кількість цукру в ньому буде вищою, як та калорійність.

Його можна пити без додаткових обробок. Ананас і його сироп має велику кількість вітаміну С. Шкідливість: Оскільки в приготуванні консервів з ананасів додають цукор, сироп не рекомендується вживати людям із високим цукром у крові.

Відмовитись від ананасів стоїть за підвищеної кислотності шлунка. Справа в тому, що даний фрукт має у своєму складі органічні кислоти, які сприяють подразненню слизової оболонки. У зв'язку з цим, при загостренні даного стану, ананаси протипоказано, повідомляє ferra.ru.