М'ясо козулі можна тушкувати, смажити, варити, запікати у фользі. Рекомендується замаринувати його в оцті зі спеціями, цибулею або часником. Дуже соковитими вийдуть домашні котлети з козульячого м'яса. При смаженні шматки м'яса можна натирати лимонним соком, часником або запашними травами.

Смакові властивості М'ясо козулі має відмінне смаком і є давно визнаним делікатесом навіть для найвибагливіших і найвибагливіших гурманів. Воно дуже легко у приготуванні, страви виходять дуже ніжні, з пікантним незвичайним. смаком.

Дикі тварини, на яких дозволено полювання, хворіють на низку паразитарних та інфекційних захворювань. З метою виключення випадків захворювання людини на паразитарні хвороби при вживанні м'яса диких тварин його обов'язково потрібно перевіряти у ветеринарних лабораторіях.

Їх м'ясо у середньому на 30% менш калорійно, ніж яловичинапри цьому білка в ньому більше. Воно багате на вітаміни групи B, PP і всілякі мікроелементи, особливо багато в ньому заліза.