Розведення «ластівчиних гнізд»- Так страва називається російською – стало в Малайзії високоприбутковим бізнесом. У Китаї ж незвичайна страва зветься «біле золото» і оцінюється до $3000 за кілограм. Однією з найпопулярніших страв, приготованих з екзотичної сировини, є суп.

Шматки гнізд заливають окропом на кілька годин, в результаті чого вони збільшуються в обсязі в 8-12 разів, а потім відварюють у курячому бульйоні, заправленому настоєм імбиру, рисовою горілкою та глютаматом натрію, а готове Ластівчине гніздо подають на маленькій тарілці окремо.

Вживання гнізд на їжу На сьогоднішній день головними споживачами пташиних гнізд є Китай, Тайвань, Сінгапур та Північна Америка.