Лаваш – одне з найбільш схильних до пліснявіння виробів. Але оскільки для розвитку цвілі зі суперечки на поверхні лаваша потрібно щонайменше 24 години, то можна сказати, що напередодні виріб був безпечним. Як тільки цвіль проросла, продукт стає непридатним для споживання.27 Jul 2020

Цвіль може викликати кашель, риніт, алергічний кон'юнктивіт та бронхіальну астму, але тільки за наявності чутливості до цвілі. Вживання «заражених» продуктів може викликати слабкість, різке нездужання, біль голови, запаморочення, нудоту і блювання.

Чому на хлібі з'являється пліснява Причиною цвіління хліба є зараження поверхні хлібобулочних виробів цвілевими грибами, яке відбувається після випікання та остигання хліба, оскільки суперечки цвілевих грибів гинуть при 65-80°С.

Чим може бути небезпечна пліснява? Харчова пліснява — видовище неапетитне, а вживання цвілих продуктів загрожує здоров'ю. Цвіль та грибок здатні викликати харчове отруєння, алергію, погіршити перебіг хронічних хвороб.