Липка поверхня Така ознака може з'явитися у двох випадках: або коли гриби надто довго лежали в умовах, що не підходять для зберігання грибів, або після розморожування. І в першому, і в другому випадку вживання таких грибів загрожує проблемами зі здоров'ям органів травного тракту.Mar 21, 2021

Як зрозуміти, що печериці зіпсувалися

  1. Слиз на поверхні гриба. Поверхня добрих печериць завжди суха і бархатиста на дотик. Волога та слиз на поверхні гриба говорять про те, що він зіпсований. …
  2. М'якість та водянистість гриба. Злегка натисніть на капелюшок: він повинен бути рівним і пружним.

Dec 16, 2020

"На дотик печериці мають бути щільними. Якщо вони стали м'якими, отже, гриб підгнив. Потрібно звертати увагу і на аромат: не можна купувати липкі, слизькі гриби. Це отрута, як би їх не приготували», – попереджає експерт лабораторії щодо якості продуктів Ія Джалаганія.

Пухкі, м'які, темні гриби з вираженим запахом гнилі треба викинути відразу. Вживати їх у їжу не можна. Свіжий печериця має білий, світло-коричневий або бежевий капелюшок, він пружний і твердий, з матовим блиском.