Садівник зазначила, що якщо ретельно зрізати позеленілу шкірку і невеликі відростки, то така проросла картопля ще годиться в їжу. Бульби з паростками більше 3 см вже надто токсичні та більше не придатні для вживання, їх можна пустити на розсаду, пише журнал Mein schöner Garten.Feb 4, 2020

У будь-якому випадку, якщо картопля стала зморшкуватою і водянистою, на ній з'явилися проростки, зелені або коричневі плями – його не потрібно єйого потрібно викинути. У таких бульбах немає жодної користі, натомість потенційної шкоди – цілком!

Пророщена картопля, котрий досі твердий, має відносно маленькі паростки та не має зморшок, можна, можливо є, якщо ви відріжете пророслі частини та м'які плями. Однак ризик захворіти все ще є. Якщо ваш картопля проріс і зморщився, отже, варто його викинути. Паростки картоплі їсти не можна.

Відповідь проста — паростки треба обривати. І чим раніше ви це зробите, тим найкращий урожай картопля дасть. Якщо паростки встигають вирости на 7-10 см, то ваша картопля відразу втрачає 25 відсотків урожайності.