Вживати м'ясо домашніх свиней, а також кабанів та інших м'ясоїдних тварин, які є об'єктами полювання, без попередньої ветеринарно-санітарної експертизи на наявність личинок трихінелл категорично забороняється!11 Oct 2021

Саме при готуванні м'яса слід приділяти особливу увагу ретельному прожарюванню та проварюванню, оскільки загибель трихінелл гарантована лише за температури вище 50°C. При цьому єдиними способами убити трихінелл є варіння та смаження. Ні засолювання, ні сушіння, ні копчення не знищують личинок гельмінтів.

Щоб запобігти зараженню, необхідно ретельно готувати м'ясо. При температурі кипіння води, 100 °C, трихінели гарантовано гинуть. Однак важливо стежити, щоб продукти прогрівалися повністю (зовні, і всередині).

spiralis виживають довго, при -12 ° С до 57 днів, при -18 ° С до 21 години. Личинки Т. nativa витримують заморожування до -23 ° С протягом 3 днів, а при -16 ° С вони зберігають інвазійність протягом 20 міс. При посоле збудники трихінелеза можуть зберігатися у глибині шматка до 1 року.