Худнем людям можна з'їсти макарони при дієті, які мають глікемічний індекс менше 50. Якщо цей показник буде більшим, це означає, що після споживання макаронних виробів підвищиться рівень цукру в крові: підшлункова залоза вироблятиме багато інсуліну.7 Nov 2018
«Макарони вважаються калорійним продуктом, але у 100 грамах відвареної пасти міститься 100-120 калорій, – каже дієтолог. – Розмір однієї порції пасти дуже сильно може варіювати від ваших цілей, потреб, кількості вуглеводів протягом дня, але в середньому становить від 50 до 75 г сухої пасти.
Найкращим поєднанням для макарон є овочі, а зовсім не м'ясо чи жирні соуси. Завдяки своїй низькій калорійності, високому вмісту клітковини, вітамінів та мікроелементів вони чудово доповнюють. макаронні Вироби. Саме з овочами вуглеводи, якими такі багаті макарони, Засвоюються набагато швидше.
Макарони, всупереч усталеній думці, вкрай корисні, якщо виконані з твердих сортів пшениці. Їх рекомендують їсти людям, які стежать за вагою, оскільки у складі макарон містяться саме складні вуглеводи. Вони не збільшують рівень глюкози та повільно засвоюються, забезпечуючи відчуття ситості на довгий час.