Багато хто вважає, що найкорисніший прийом меду – вранці натщесерце. Саме так, мовляв, розкриваються усі його цінні риси. Насправді, при нормальній кислотності шлунка мед можна їсти у будь-який час. Якщо кислотність знижена – за 10-15 хвилин до їди, запиваючи холодною водою, щоб шлунок був у тонусі.
Нормалізує роботу жовчного міхура та печінки. Полегшує перебіг хронічних захворювань, пов'язаних із роботою дихальних шляхів. Бореться із шкідливими мікроорганізмами. Поліпшує роботу шлунково-кишкового тракту.
Склянка води з медом натще допомагає організму: вивести накопичені за ніч токсини; привести до норми баланс рідини; прискорити обмін речовин; активізувати нервову систему.
Щоб мед краще всмоктувався, його слід приймати за 1,5-2 години до їди або через 3 години посл. Найбільш корисне застосування меду з теплою кип'яченою водою, чаєм або молоком, хоча невелика кількість (2 – 3 чайні ложки) можна приймати і разом з вуглеводистою їжею.