Якщо молюс помер до того, як його стали готувати, нагрівання ніяк не вплине на цей м'яз, так що раковина не розкриється. У мертвих мідіях дуже швидко з'являються різні шкідливі бактерії, отже людина, яка з'їсть нерозкриту, може отруїтися».Aug 24, 2015

Якщо ні, то цю мідію є не можна – вона мертва. При термообробці жива мідія обов'язково має розкрити раковину. Нерозкриті після приготування мідії потрібно викинути.

І ось тут багато хто робить головну помилку, намагаючись за допомогою ножа відкривати сирі мідії. Якщо ви робитимете це, всередині раковин виявите живу мідію, яка є рідкою слизовою субстанцією, яка в такому вигляді ні на що не годиться. Тож не займайтеся перекладом продукту.

У неочищених Мідії не придатні для їжі тільки черепашки. Якщо всередині попалася водорість чи морський черв'як, їх також викидають.