Чи можна їсти сирий кунжут? Так, є сирий кунжут найкорисніше. Ви можете посипати салати неочищеним сирим насінням кунжуту. Він також входить до складу суші і має приємний смак при додаванні в подрібненому вигляді мюслі, наприклад в Ерб мюслі без глютена.

Як вживати Організм не здатний перетравити насіння – вони проходять через ШКТ цілком. Тому кунжут потрібно ретельно розжовувати, щоб засвоювали кальцій, селен, магній та інші елементи. Якщо замочити зернятка на кілька годин, користі буде ще більше.

Кунжут протипоказаний людям, які мають підвищену згортання крові та захворювання нирок. Не рекомендується вживати кунжут при сечокам'яній хворобі, щоб не посилювати ситуацію через високий вміст кальцію в кунжуті.

Насіння кунжуту досить калорійні, тому вживати в їжу слід обережно. Оптимальною добовою нормою кунжуту для здорової людини вважаються 2-3 чайні ложки.