М'ясо в сирому вигляді відносять до легкозасвоюваних продуктів, до того ж дуже поживних і необхідних з точки зору вмісту корисних речовин. Якщо ви впевнені у виробнику і купуєте у надійному місці, то сиру яловичину цілком можна вживати без ризику для власного здоров'я.

Але чи варто їсти м'ясо сирим? Забігаючи наперед: яловичина безпечна, якщо вона найвищої якості. Більше того, дієтологи запевняють, що в такому вигляді воно навряд чи не корисніше стейка зі слабкою прожаркою (Medium rare).

При вживанні в їжу непрожареного м'яса свиней, корови, дикого кабана, ведмедя, лося чи інших диких тварин можна заразитися такими небезпечними захворюваннями, як трихінельоз, токсоплазмоз, теніоз, теніарингосп, ехінококоз.

Сире або непросмажене м'ясо є Тому, якщо ви смажите стейк, краще залишати його напівсирим всередині – так соковитіше і смачніше. Якщо ж м'ясо порубане у фарш, то краще приготувати його сильніше, але все одно не більше ніж +60ºC усередині: бактерії загинуть, а м'ясо буде залишатися соковитим та смачним.