Завдяки низькому глікемічному індексу та невисокому вуглеводному навантаженню, його можна вживати при цукровому діабеті першого та другого типів. Нут дозволяє підвищити рівень глюкози в крові та на довгий час зберегти відчуття ситості.

Якщо в раціон людини, яка страждає від цукрового діабету другого типу, ввести нут, то можна, можливо домогтися зниження рівня цукру на крові. За словами фахівців, бобова культура дуже багата на білок і клітковину, що позитивно впливає на рівень глюкози в організмі.

Фахівці рекомендують особам із цукровим діабетом регулярно вживати такі бобовіяк квасоля, горох, боби, нут і сочевиця, через їх низький глікемічний індекс. Нагадаємо, що глікемічний індекс використовують для визначення зміни рівня глюкози в крові після вживання різних продуктів харчування.

Багато круп містять складні вуглеводи, що представляють цінність для раціонального харчування. Каші, дозволені при цукровому діабеті 2 типи, можна, можливо варити з круп наступних зернових рослин: ячменю (перлову, ячну); вівса (вівсяну, Геркулес);