При вживанні такого продукту вас може підстерігати ряд небезпек: гельмінти, опісторхоз, отруєння токсинами. Шкода сирий риби, неправильно приготовленої, що пройшла недостатню термічну обробку, може бути значною для всього організму.

Що їсти можна Майже вся свіжозловлена ​​морська або океанічна рибка (лосось, камбала, дорадо, хек, сибас, тріска) їстівна в тому ж вигляді, в якому вона бовталася на волі, – в солоній воді не виживають багато видів паразитів і бактерій. Головне правило: чим солоніша вода, тим менша небезпека.

Якщо лосось, який ви приготували, випромінює неприємний запах, тоді викидайте його, він зіпсувався. У страви завжди має бути приємний та слабкий аромат; Липкість. Якщо текстура залишків лосося буде слизькою та липкою, тоді це говорить про зіпсованість риби.