При вживанні такого продукту вас може підстерігати ряд небезпек: гельмінти, опісторхоз, отруєння токсинами. Шкода сирий риби, неправильно приготовленої, що пройшла недостатню термічну обробку, може бути значною для всього організму.
Що їсти можна Майже вся свіжозловлена морська або океанічна рибка (лосось, камбала, дорадо, хек, сибас, тріска) їстівна в тому ж вигляді, в якому вона бовталася на волі, – в солоній воді не виживають багато видів паразитів і бактерій. Головне правило: чим солоніша вода, тим менша небезпека.
Якщо лосось, який ви приготували, випромінює неприємний запах, тоді викидайте його, він зіпсувався. У страви завжди має бути приємний та слабкий аромат; Липкість. Якщо текстура залишків лосося буде слизькою та липкою, тоді це говорить про зіпсованість риби.