Ягоди та молоде листя чорного пасльону до того ж їстівні – З перших готують варення, начинки для пирогів і повидло, другі можна вживати за аналогією зі шпинатом.Sep 24, 2021

Припарками зі звареного подрібненого листя домагаються швидшого дозрівання та прориву фурункулів. Стиглі плоди вживають у їжувикористовують для соків, варення, повидла, екстрактів. Роблять начинки для пирогів та вареників, але перед цим ошпарюють окропом для усунення неприємного запаху.

Блискучі та на вигляд красиві та апетитні плоди пасльона отруйні, як і його надземні органи. Отруєння викликає соланін, той же, що міститься в бадиллі та плодах ("ягодах") картоплі. У повністю дозрілих плодах, однак, соланін зникає, і вони стають нешкідливими.

Опис плодів. Ягоди пасльону мають пекуче-кислий смак. Дозрівають у липні-жовтні. Зрілі плоди їстівні, незрілі – помірковано отруйні.