Можна їсти солодкі печені яблука після основного прийому їжі, радить лікар. – Якщо у вас здоровий шлунок, нормальне травлення і немає проблем із зайвою вагою (в інших випадках потрібна індивідуальна рекомендація), їсти фрукти можна у перервах між сніданком та обідом, а також між обідом та вечерею.

Для вечері яблука краще запікати – фруктові кислоти, які містяться, стимулюють апетит. Зелені яблука можуть стати оригінальним гарніром до м'яса або низькокалорійним десертом.

Виймати печені яблука з духовки потрібно, коли тріскає шкірка, а м'якоть стане такою, що її можна є ложкою. Яблука можна запікати порційно, але краще відразу 6-10 штук у жароміцній формі або деку. Саме тоді ви отримаєте крім самих яблук ще й найсмачніше желе з соку, що витік.

Калій та фолієва кислота регулюють роботу серцево-судинної системи, залізо підвищує гемоглобін у крові. Регулярне вживання печених яблук може знизити ризик серцевих нападів, інсультів, атеросклерозу, діабету та інших захворювань.