Деякі вчені стверджують, що вживання конини (м'ясо коня) У їжу небажано. Такої думки дотримувалися Імам Малік та вчені малікітського мазхабу: Абу Ханіфа, Аль-Аузаї та Абу Убайда. Як доказ вони наводять те, що Аллах у Корані згадав кінь тільки як тварина для верхової їзди.

З обережністю слідує є бульйон з кінського м'яса, так як він здатний викликати діарею та інші травні розлади. Навіть здоровим людям не варто зловживати стравами з конини, що може спільно з користю принести і шкоду – спровокувати розвиток подагри, спричинити порушення серцевої діяльності.

У кінській печінки міститься велика кількість корисних речовин та повноцінних білків. У продукті 70-75% води, 17-20% білків, 2-5% жирів; амінокислоти: лізин, метіонін, триптофан. Містить велику кількість заліза, необхідного для синтезу гемоглобіну та інших пігментів крові.