Пелюстки троянд корисні для кишечника, при хворобах шлунка, у лікуванні запальних захворювань. У лікувальних цілях використовуються настої сушених пелюсток для прийняття всередину, і свіжі пелюстки для докладання до ранок, запалених ділянок шкіри. Троянда знезаражує, знімає свербіж, сприяє загоєнню.Apr 30, 2021

Пелюстки троянд: користь Воно сприяє відновленню імунної та нервової системи, омолодження клітин, нормалізації роботи травного тракту, загоєнню ран. У пелюстках також міститься вітамін С, До, вітаміни групи В, мінеральні речовини (кальцій, калій, мідь, йод, залізо, магній, селен, цинк).

Незважаючи на те що троянди мають сильний квітковий аромат, їх смак досить тонкий та фруктовий. Пелюстки троянд підходять до всього: від супів та салатів, до чаїв, джемів та десертів. Найчастіше смак пелюсток троянди нагадує фрукти, м'яту чи спеції. Він залежить від сорту троянди, її кольору та умов її вирощування.

Така процедура дуже позитивно впливає організм. Вона зробить шкіру сяючою, доглянутою та бархатистою, заспокоює нервову систему. Пелюстки троянд містять багато вітаміну С, В, кальцій, каротин, залізо. Останній мікроелемент особливо важливий.